ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΗΣ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ !

Υλικά

40 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
300 ml γάλα φρέσκο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρύ)
300 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφριά)
4 μεγάλα αυγά
400 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
350 γρ. πραλίνα φουντουκιού

 

Πληροφορίες

Ένα πραγματικά ιδανικό πάντρεμα. Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και ποιος να αντισταθεί…

Βήματα

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αδειάζουμε στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέτουμε το τσουρέκι και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το τσουρέκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από την πραλίνα φουντουκιού.

Κατόπιν απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσουρέκι και την υπόλοιπη ποσότητα από την πραλίνα. Εάν έχει περισσέψει καθόλου υγρό μείγμα, περιχύνουμε με αυτό την επιφάνεια του γλυκού.

Καλύπτουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

 30’ πριν από το ψήσιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Ψήνουμε την πουτίγκα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 40’, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει.

Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

http://pasmageirevontas.gr

Share:

Leave a reply