SliderΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΗΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ !

Τι να πεί κανείς για αυτό το φαγητό που δεν λέει όχι ούτε μικρός ούτε μεγάλος. Βάλτε το και στο φούρνο με μπόλικο τυράκι και καλή σας όρεξη !!!

Υλικά

1 αστεροειδή γλυκάνισο
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. κιμά μοσχάρι
1/2 φλιτζάνι (125 ml) κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μαϊντανό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο και Θυμάρι ανακατετεμένα
ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
50 γρ. βούτυρο
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
2 1/2 – 3 φλιτζάνια γάλα
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι

 

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
3/4 από ένα φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή ψίχουλα ψωμιού περασμένα από το τηγάνι και καβουρδισμένα
Προσθέστε μερικά φύλλα θυμάρι (προαιρετικό)
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα για την κορυφή

 

Βήματα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το γλυκάνισο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αφαιρέστε το γλυκάνισο, προσθέστε το σκόρδο και τον κιμά και δουλέψτε τον μέχρι να κάνει σβόλους.

Προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.

Προσθέστε τα υπόλοιπα μαγειρέψτε 15-20 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα. Μου αρέσει να μαγειρεύω την μπολονέζ μου σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά.

Κάντε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι για να σχηματίσουν μια πάστα (Roux.).

Αφού περάσει ένα λεπτό προσθέστε το γάλα από λίγο, συνεχίζοντας να χτυπάτε όλη την ώρα, έως ότου η σάλτσα πήξει και προσθέστε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

 

Ανακατεύουμε τα ήδη βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα μπολονέζ και προσθέτουμε περίπου 2/3 της σάλτσας μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ομοιόμορφα. Αδειάστε σε ένα κατάλληλο σε μέγεθος ταψάκι. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ πάνω από την κορυφή, πασπαλίστε με την καβουρδισμένη ψίχα και το ψήνουμε σε φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει.

 

 

http://pasmageirevontas.gr

Share:

Leave a reply