Healthy FoodSlider

ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ !

Μα τι καταπληκτική γεύση η αγαπημένη πίτα με μανιτάρια …αυτή τη φορά με πέστο βασιλικού !!!

Απλά ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑ!!!

 

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σφολιάτα εγώ πήρα ΚΑΝΑΚΗ και είναι  πολύ καλή!

200 γρ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή να το φτιάξετε είναι εύκολο)

200 γρ. τυρί φέτα

1 κουτί μανιτάρια κομμένα  έτοιμα.( Στραγγίξτε τα πρίν )

Αλάτι και πιπέρι

1 αυγό για επάλειψη

σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ,το πατάμε απαλά με τη παλάμη μας,έτσι όπως είναι στη μεμβράνη του, να ανοίξει λίγο.

Βάζουμε μια στρώση πέστο βασιλικού ,από πάνω βάζουμε μια στρώση μανιτάρια ,τρίβουμε τη μισή φέτα.

Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε αλλά προσοχή αν η φέτα είναι αλμυρή.

Με τις άκρες των δαχτύλων μας σηκώνουμε σιγά σιγά με προσοχή τη σφολιάτα μας και τυλίγουμε σε ωραίο ρολό.

Με ένα πιρούνι πατάμε τις δύο άκρες του αφού βάλουμε λίγο νεράκι για να κολλήσουν καλά.

Το ίδιο κάνουμε και κατά μήκος του ρολού μας δηλαδή κολλάμε τήν άκρη πάνω στο ρολό  με λίγο νεράκι καλά .

Βάζουμε προσεχτικά το ρολό μας στο ταψί ,με την κολλημένη όψη απο κάτω, που θα χρησιμοποιήσουμε,στο οποίο έχουμε καλύψει τον πάτο με χαρτί ψησίματος.

Με ένα πινέλο το αλείφουμε με το χτυπημένο μας αυγουλάκι.Απο πάνω ρίχνουμε το σουσάμι ή το μαυροσούσαμο.

Εγώ όπως βλέπεται στη φωτό έβαλα μαυροσούσαμο.Το τρυπάμε με ενα πιρούνι κατά μήκος για να φεύγουν οι ατμοί.

Την ίδια διαδικασία κάνουνε και με το άλλο φύλλο σφολιάτας …και έτσι έχουμε δύο  ωραία και μεγάλα ρολά .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -185 βαθμούς κελσίου για 3/4 ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να πάρει χρώμα.

Εγω γενικά τις πίτες τις ψήνω στη δεύτερη σειρά σχάρας απο το πάτο του φούρνου.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τα ρολά μας πριν τα κόψουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΤΥΧΙΑ …ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΟΥ !

 

 

 

 

 

Share:

Leave a reply