Healthy Food

Το εναλλακτικο και πολυ νοστιμο τσουρεκι μου !!!Για ολες τις ωρες …πολυ υγιεινο!!!

Ένα “άλλο” τσουρέκι …που τρώγεται όλες τις ώρες και όλες τις εποχές!!! 

Υλικα


5 φλ. αλευρι ασπρο

1 φλ. κιτρινο

1 αυγο 

2 κ.σ. κοφτες ζαχαρη

2 κ.σ. μελι

1/3 φλ.λαδι

2,5 φακελ.ξερη μαγια

3 κ.σ κομμενο λιναροσπορο

1 χουφτα καρυδια κομμενα

1/4 φλ. γαλα

χλιαρο νερο (αναλογα με το αλευρι,οσο παρει)

λιγο αλατι


Για άλειμμα …

1 αβγο +λιγο γαλα

σουσαμι




Εκτελεση


Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα στερεά 

+ζαχαρη+καρυδια+ λιναρόσπορο σε ενα μεγάλο μπολ,καλά.

Έχουμε το χλιαρό νερό έτοιμο  και σε ενα μπολ άλλο ρίχνουμε,Ρ ενα φλ. απο το χλιαρο νερο και εκει ανακατεύουμε το μέλι να λιώσει ,το γάλα,το λαδι και μετα το αυγό .

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρων στα στερεα και ανακατεύουμε με τα χερια .Ρίχνουμε το χλιαρό νεράκι μας λιγο -λιγο μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει.

Εγώ Μέτα απο αυτο στάδιο, τη βαζω στο φουρνο ,αφου τον εχω προθερμανει στους 50 βαθμούς Κελσίου,για ενα 20λεπτο,για φουσκώσει.

Μετα και αφου διπλασιαστεί σε ογκο,  ριχνουμε  τη ζυμη πανω στον παγκο μας ,αφου τον εχουμε πασπαλίσει με νισεστε.

Τη χωρίζουμε στα δυο και πλάθουμε δυο κορδονια απο ζυμη.

Τα στριφογυριζουμε μεταξυ τους και κάνουμε κουλουρα.

Βάζουμε τη κουλούρα μας σε ταψί μετριο σε  μέγεθος ,καθώς θα φουσκωσει και παλι.

Αφήνουμε παλι τη ζύμη να φουσκώσει ,κατά τον ιδιο τροπο,μεσα στο ταψι.

Όταν είναι ετοιμη και φουσκωμενη,την αλείφουμε με το μειγμα αυγο +γαλα .

Πασπαλίζουμε με σουσάμι .

Το ψηνουμε στους 185 βαθμους κελσιου .


Καλη επιτυχια!!!



Εμπνευση συνταγης: http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr

love u….marina!!!

Share:

Leave a reply