Marina Serafimidou

Ομορφια, υγεια και τυχη με συμμαχο το ροδι!!!

Οι ειδικοί το ονομάζουν θαυματουργό φρούτο. Ο πολύς κόσμος το αγαπά για τη γεύση και την «καλοτυχία» που συμβολίζει. Όπως και να έχει, το ρόδι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να τις απολαύσετε!

10+1 «ρόδινα» στοιχεία

– Η λατινική του ονομασία, pomegranate, προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει «μήλο με σπόρια».

– Στην αρχαία Αίγυπτο το θεωρούσαν πολύτιμη τροφή, αλλά και εξαιρετικό φαρμακευτικό υλικό.

– Αποτελεί ένα από τα λίγα φρούτα των οποίων ο χυμός είναι εξίσου ευεργετικός με το ίδιο το φρέσκο φρούτο.

– Συγκριτικά με άλλα φρούτα, το ρόδι περιέχει τη μέγιστη ποσότητα αντιοξειδωτικών, 3 φορές περισσότερο από το πράσινο τσάι και τα πορτοκάλια.

– Ένα ποτήρι χυμό ρόδι παρέχει το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φολικού οξέος και βιταμινών Α, C και Ε. Προτιμήστε φρέσκο, ακατέργαστο χυμό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, η οποία μπλοκάρει κάποια από τα θρεπτικά πλεονεκτήματα του φρούτου. Είναι επίσης σημαντική πηγή στοιχείων όπως ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο. Για αυτό και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για γυναίκες που προετοιμάζονται να συλλάβουν και τις εγκύους.

– Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των αρτηριών, ενώ συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

– Τονώνει το ανοσοποιητικό, καταπολεμώντας βακτήρια και μικρόβια, ιδίως στη στοματική κοιλότητα, ενώ ενισχύει την πέψη.

– Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, μειώνει τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τα μαύρα στίγματα.

– Αν και το ρόδι κάνει θαύματα για το ξηρό δέρμα, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση, «κλειδώνοντας» μάλιστα την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας, ωστόσο είναι κατάλληλο για την περιποίηση κάθε τύπου δέρματος.

– Βοηθά στην επούλωση πληγών και ουλών, ενώ συμβάλλει στην παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου, ευνοώντας την ανάπλαση των κυττάρων, ενδυναμώνοντας και προστατεύοντας το δέρμα.

– Όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, μπορεί να λειτουργήσει και σαν ασπίδα για τον καρκίνο του δέρματος.

– Η συχνή κατανάλωση ροδιού καταπολεμά την τριχόπτωση, ενώ κάνει τα μαλλιά πιο υγιή και λαμπερά.

Basic tip

Ένα ποτήρι χυμό ρόδι καθημερινά βοηθά στο να αποκτήσετε πιο ανοιχτόχρωμο και λαμπερό δέρμα.


Μάσκα αντιγήρανσης με ροδι

Αναμειγνύετε 2 κουταλιές γιαούρτι με 2 κουταλιές μέλι και προσθέτετε τα σπόρια από μισό ρόδι. Ανακατεύετε, πιέζοντας απαλά, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε στο πρόσωπο, αφήνετε για 15-20 λεπτά και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.


Αντιοξειδωτική μάσκα express 

με ρόδι

Θρυμματίστε μερικά σπόρια ροδιού και εφαρμόστε απευθείας τον χυμό τους στο πρόσωπο, κάνοντας ήπιο μασάζ για μερικά λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» πουκυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888




Φωτογραφία: Shutterstock



love u …marina!!!