Marina Serafimidou

Πως να αξιοποιησεις το ελαιολαδο προς οφελος της ομορφιας σου!!

my article from:www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Τι είναι αυτό που μας χαρίζει υγεία, ευεξία και ομορφιά, ενώ είναι απολύτως φυσικό; Γνωρίστε καλύτερα το ελαιόλαδο και τις υπέροχες ιδιότητες του για την υγεία και την ευεξία μας!

Το ελαιόλαδο θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά (70-80%) και φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτά τα συστατικά του το κάνουν επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό απέναντι στην οξείδωση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, διαθέτει τον υψηλότερο βιολογικό δείκτη, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και παρέχει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.

Η Ελλάδα μάλιστα παράγει ένα από τα καλύτερα σε ποιότητα λάδι

Βάλτε ελαιόλαδο  στο δέρμα και στα μαλλιά σας, θα τα ωφελήσετε, θα τα προστατέψετε κυρίως από ξηρότητα και θα βελτιώσετε την υφή τους. Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση του και τη βιταμίνη E, προστατεύει το δέρμα από πρόωρη γήρανση, αφού «καταπολεμώνται» οι καταστροφικές ελεύθερες ρίζες.

Φυσικές συνταγές με ελαιόλαδο:

Μεσογειακή μάσκα προσώπου

1 αβγό χτυπημένο, 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά αλεύρι, 1/4 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι, 1 κουταλιά γάλα πλήρες

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε μπλέντερ, να γίνει κρεμώδες μείγμα. Απλώνετε τη μάσκα σε λαιμό και πρόσωπο, αφήνετε 15 λεπτά, ξεπλένετε με κρύο νερό, σκουπίζετε και έπειτα απλώνετε ενυδατική κρέμα.

Κρέμα νυκτός

1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι, 1 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 2  κουταλιές σησαμέλαιο, 3 κουταλιές ελαφρύ ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζανιού ανθόνερο, ροδόνερο ή πορτοκαλόνερο, 1/3 κουταλάκι βόρακα, προαιρετικά 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα (αν χρησιμοποιήσετε πορτοκαλόνερο, αποφύγετε τη λεβάντα)

Βάζετε το μελισσοκέρι, τα λάδια και τη βιταμίνη Ε να λιώσουν σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Αναμειγνύετε τον βόρακα με το ανθόνερο και τα ζεσταίνετε ελαφρώς. Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα και χτυπάτε καλά με μπλέντερ να ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος. Απλώνετε στο πρόσωπο και… κοιμάστε!

Λάδι βραδινό για ρυτίδες

Ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια; αντιμετωπίζονται εύκολα,  μπορείτε να τις προλάβετε ή να τις μειώσετε αρκετά ως εξής: Σε καθαρό πρόσωπο, ταμπονάρετε συχνά ένα βαμβάκι με λίγο ελαιόλαδο στα ανάλογα σημεία, ιδίως στα πλαϊνά των ματιών.

Λοσιόν ντεμακιγιάζ

Αν σας τελείωσε η λοσιόν ντεμακιγιάζ ή θέλετε έναν απολύτως φυσικό τρόπο για να ξεβάφεστε, βάλτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε ένα βαμβάκι και τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας, ακόμα και τα μάτια. Μπορείτε, μάλιστα, να αναμείξετε αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο σε ίσες ποσότητες και να προσφέρετε, εκτός από ντεμακιγιάζ, θρέψη στις βλεφαρίδες σας

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρωprettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888

Φωτογραφία: Shutterstock

love u…marina!!!