“το άλλο γιουβέτσι”
Υλικά
500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες | |
4 κουταλιές ελαιόλαδο | |
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες | |
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα) | |
1/2 φλ. άσπρο κρασί | |
2 κ.γ. ρίγανη | |
1/2 κ.γ. κοκκινοπίπερο ή τσίλι |
1 κ.γ. ξερό βασιλικό | |
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο | |
φέτα τριμμένη | |
Αλάτι και πιπέρι |
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κλασσικό και αγαπημένο φαγητό .Έυκολο και πραγματικά από τα νοστιμότερα και τα πιο χορταστικά.
Βήματα
Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά ή για 2′ αν είναι κατεψυγμένες. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. |
|||||||||||||
Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι.
|