Marina Serafimidou

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ !

“το άλλο γιουβέτσι”

 

 Υλικά

500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
3-4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
1/2 φλ. άσπρο κρασί
2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κοκκινοπίπερο ή τσίλι
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
φέτα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

 

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κλασσικό και αγαπημένο φαγητό .Έυκολο και πραγματικά από τα νοστιμότερα και τα πιο χορταστικά.

Βήματα

Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά ή για 2′ αν είναι κατεψυγμένες. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.

Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι.

Βράζουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρέξ προσθέτοντας το ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο ενώ έχει ακόμα ζουμάκι, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και το σερβίρουμε ζεστό.

 

*Μπορείτε να μην προσθέσετε τη φέτα και να έχετε ένα νηστίσιμο φαγητό.

.

http://pasmageirevontas.gr/