Marina Serafimidou

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ…ΑΛΛΙΩΣ!!!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή απο τη φίλη Χρύσα Αναστασίου!!!

ΥΛΙΚΑ

8 πιπεριές πράσινες μακρόστενες για το γέμισμα

ΓΕΜΙΣΗ

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη

4 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια

3 ντομάτες στον τρίφτη

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

μαϊντανός ψιλοκομμένος,περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού

Δυόσμος όσο θέλουμε

Αλάτι-πιπέρι-λάδι -γλυκιά πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού πελτές

Ανάλογα το ταψι …εδώ για ένα μέτριο ταψί…μας βάζουμε και 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά σε λάδι.

Μετά ρίχνουμε το σκόρδο,τις ψιλοκομμένες πιπεριές,τη μελιτζάνα,τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

και ανακατεύουμε να σοταριστούν όλα καλά.

Αν χρειαστεί μπορούμε να ρίξουμε μέσα λίγο λάδι ακόμα.

Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι

και τη πάπρικα σε αυτό το σημείο.

Ρίχνουμε τώρα τον πελτέ και ανακατεύουμε ,σε τρία λεπτά ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Ανακατεύουμε πάλι καλά.

Αφήνουμε 10 λεπτά έτσι και προσθέτουμε  το ρύζι και 2 φλυτζάνια νερό ζεστό.

Ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά μας καλά.

Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά περίπου,πάνω στο μάτι

Γεμίζουμε μια μία τις πιπεριές μας αφού τις  έχουμε καθαρίσει από τα σπόρια και έχουμε κρατήσει το στρογγυλό πάνω μέρος το καπάκι δλδ.Τις τρυπάμε σε τρία τέσσερα σημεία πριν τις γεμίσουμε με ένα πιρούνι εξωτερικά.

Στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση στο ταψί μας και γύρω γύρω βάζουμε τις γεμισμένες πιπεριές.

Ρίχνουμε άλλα 2 φλυτζάνια  ζεστό νερό στη γέμιση προσεχτικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για μισή ώρα με τρία τέταρτα,ανάλογα με τον φούρνο.

Αφήνουμε λίγο το ταψί μέσα στο φούρνο μετά το ψήσιμο, σε σβηστό πια φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του το φαγητό μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

 

LOVE U …MARINA!