Μια πολύ εύκολη και απολαυστική συνταγή για πατατόπιτα χωρίς φύλο που μπορείτε να την κάνετε και με παραλλαγές στα υλικά π.χ με ζαμπόν ή άλλο τυρί ή ακόμα και σκέτη ή και με νηστίσιμα υλικά !
Η συνταγή είναι δική μου!
ΥΛΙΚΑ
3 μέτριες πατάτες βρασμένες
3-4 καρότα βρασμένα
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο Όλυμπος
3 μεγάλα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
3 αυγά
2 κουτ. γλυκού λάδι ελιάς
6-7 κουτ.σούπας γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτηράκι κρασιού, μικρό ,γάλα όχι γεμάτο
αλάτι -πιπέρι -ρίγανη
Λίγο λάδι για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίνι μπλέντερ κάνουμε τις πατάτες με τα καρότα πουρέ.
Σε ένα καθαρό μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο με το πιρούνι.
Ανακατεύουμε πάλι.
Θέλουμε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ πηχτό ούτε πολύ αραιό.
Σε ένα μέτριο ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε λίγο λαδάκι και το αλείφουμε με το χέρι να πάει παντού και στα πλαινά.
Αφού ρίξουμε μέσα το μείγμα μας το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού βουτηγμένο σε λίγο νεράκι ,για μή κολλάει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς περίπου 3/4 ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει.
ΤΙΠ
Εγώ το ταψί το βάζω στην δεύτερη σκάλα του φούρνου από κάτω.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Να μη το παρα ψήσετε και στεγνώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
LOVE U …MARINA!!!