Μία καταπληκτική εύκολη και πεντανόστιμη Κασερόπιτα !!!
Την συνταγή τήν είχα … φανταστείτε… πολύ καιρό από το ίντερνετ.
Την ξαναφτιάχνω λοιπόν και σας την συνιστώ με αγάπη!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ (Η ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ)ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ.
3 ΑΥΓΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΑΛΑ, Η ΟΠΩΣ ΕΒΑΛΑ ΕΓΩ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ
400 με 500 γραμμάρια Κίτρινα Τυριά τριμμένα κατά προτίμηση όχι αλμυρά ,π.χ. Γκούντα -Ενταμ κτλ.
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ,GARAM MASALA(Μείγμα μπαχαρικών, αν θέλετε)
ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα αυγά ,το γάλα,την πάπρικα,το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπώλ.
Πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη. Στήν συνέχεια σε ένα ταψί μέτριο και λαδωμένο, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Το τεντώνουμε ελαφρά να πάει σε όλο το μήκος, να καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού!
Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά, σε όλο το μήκος του φύλλου και λίγο εξτρά αλατάκι και πιπεράκι.
Σκεπάζουμε την γέμιση με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Στρίβουμε τις άκρες του φύλλου πρός τα μέσα γύρω γύρω και τις πατάμε ελαφριά με ένα πιρούνι.
Χαράζουμε την πίτα μας με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια .
Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα με το γάλα και τα αυγά, να σκεπαστεί όλη η πίτα.
Κουνάμε το ταψί ελαφριά να πάει το υγρό παντού.
Αφήνουμε έτσι να απορροφηθεί το υγρό περίπου 13-15 λεπτά και ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Μόλις απορροφηθεί το γάλα με τα αυγά πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και το σουσάμι αν βάλουμε,βάζουμε την πίτα μας στον προθερμασμένο φούρνο περίπου 35-40 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αν ο φούρνος καίει πιο πολύ ,μη σας “πιάσει” από κάτω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!