Υλικά
250 γρ. βούτυρο | |
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη | |
25 γρ. αμμωνία σε σκόνη | |
1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό | |
4 μέτρια αυγά | |
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας | |
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια | |
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
2 κρόκους αυγών και 1 κουταλιά της σούπας νερό, για το άλειμμα |
Τα φτιάχνουμε συνήθως κάθε Πάσχα αλλά είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα θα τα ξαναφτιάξετε πολλές φορές.
Βήματα
|
1.Στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο) και ανακατεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου το μείγμα να γίνει κρεμώδες και αφράτο. (Μόλις αρχίσετε να προετοιμάζετε τη συνταγή, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου). |
||||||||||
|
2.Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε την αμμωνία και το μείγμα μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη. |
||||||||||
|
3.Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα (βούτυρο-ζάχαρη),ένα-ένα |
||||||||||
|
4.Ρίχνουμε στο εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα (με την αμμωνία) και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο κάθε φορά, ενώ ανακατεύουμε, έως ότου τα συστατικά συνδυαστούν και η ζύμη είναι μαλακή και δεν είναι πολύ κολλώδες.
|