Ένα αγαπημένο φαγητό που αυτή τη φορά το έκανα λίγο διαφορετικά!
Ελπίζω να σας αρέσει και να το κάνετε ! Είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο.
Εγώ εδώ έβαλα περισσότερες πατάτες αλλά εσείς το αλλάζετε ανάλογα με τα άτομα!
ΥΛΙΚΑ
Για μεγάλη γάστρα.
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες.(Κρατήστε μια ή δύο και κόψτε τες ροδέλες και ανάλογα με τα μπιφτέκια.)
10 μέτρια μπιφτέκια (τα κάνετε όπως συνηθίζετε και σας αρέσει και από μυρωδικά)
3 σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια
μισό ποτήρι νερό
και λίγο κρεμμύδι αποξηραμένο,δίνει ωραία γεύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε μέσα στη γάστρα όλα τα υλικά και το νερό ,εκτός από τα μπιφτέκια.
Από πάνω τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας απαλά και πάνω από τα μπιφτέκια βάζουμε από μια ροδέλα ντομάτα που είχαμε κόψει.
Ρίχνουμε λίγο επιπλέον αλατάκι και λίγο λαδάκι πάνω από την κάθε μία ροδέλα που σκεπάζει τα μπιφτέκια μας.
Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Ανοίγουμε τη γάστρα και σβήνουμε το φούρνο.Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα .