Marina Serafimidou

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΨΗΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ !

Είναι μεσογειακό, είναι θρεπτικό και το ορίζεις και ώς κυρίως πιάτο. Φτιάξτε το χειμώνα καλοκαίρι, με λίγα λόγια δεν έχει εποχή.

Υλικά

300 γρ. κριθαράκι χοντρό
150 γρ. φέτα
300 γρ. ντοματίνια
1/3 φλιτζάνι ελιές
2 – 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ. περίπου ελαιόλαδο
λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)

2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού

 

Βήματα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόψτε τη φέτα σε μικρούς κύβους.

Σε ένα μικρό ταψάκι ψήστε τα ντοματίνια και τις ελιές αφού προσθέσετε ελαιόλαδο, βαλσάμικο και τα φύλλα από το Θυμάρι.

Ψήστε για 25 – 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της τομάτας

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε και ανακατέψτε με τη σάλτσα πέστο και το τσίλι.

Προσθέστε το ψημένο μείγμα την φέτα και σερβίρετε.

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ:http://pasmageirevontas.gr/recipe/salata-me-kritharaki-psimena-ntomatinia/