Υλικα
1/2 κιλο κιμας (τον ετοιμαζουμε απο πριν με ολα τα υλικα που τον κανουμε ,οπως για τα μπιφτεκια ,αλλα τον πλαθουμε σε κεφτεδακια )
4 μεγαλα κρεμμυδια σε φετακια
2 σκελιδες σκορδο σε φετακια
3 φυλλα δαφνης
1 ποτηρι κρασιου ελαιολαδο
4-5 μπαχαρακια σε κόκκους
2 ποτηρακια κρασιου ντοματα χυμος η και ντοματακια σε κονσερβα
2-1/2 φλυτζανια νερο
αλατι -πιπερι και λιγο ζαχαρη
Εκτελεση
Αφου πλασουμε τα κεφτεδακια μας ,τα αλευρωνουμε ελαφρως, και τα βαζουμε σε ταψακι η πιατελα. Τα αφηνουμε και παμε παρακατω…..!!! Εχουμε κοψει τα κρεμμυδια σε φετακια και τα νεροβραζουμε,μεχρι να μαλακωσουν ,οχι να λιώσουν.
Τα στραγγιζουμε απο το νερο.
Βαζουμε το λαδι στην κατσαρολα και σωταρουμε τα κρεμμυδια και τα σκορδα.
Ριχνουμε μετα απο λιγο την ντοματα με λιγο ζαχαρη , το νερο,και τα μπαχαρια και τη δαφνη. Τα αφηνουμε να βρασουν για 15 λεπτα περιπου. Μετα βαζουμε μεσα τα κεφτεδακια ,που εχουμε ετοιμασει απο πριν, ενα ενα σε ολη την κατσαρολα.Τα βραζουμε μεχρι να γινουν και να χυλωσει η σαλτσα.Στο μεσοδιαστημα κουναμε την κατσαρολα λιγο, οχι ανακατεμα ,για να μην σπασουν τα κεφτεδακια και προσεχουμε να ριξουμε αν χρειαστει και λιγο νερακι ακομα,γιατι θελουμε σαλτσουλα ,αλλα και για να μην κολλήσουν τα κεφτεδακια.
TIP
Σερβίρετε με ρυζι, η τηγανιτες πατάτες.
Μπορουμε αντι για κρεμμυδια μεγαλα ,να βαλουμε τα μικρα του στιφαδου.