Marina Serafimidou

Το πιο ευκολο, νοστιμο ΚΑΙ ιδιαιτερο ρολο με κιμα …γεμιστο με αυγα …που φαγατε ποτε….δοκιμαστε το !!!

Εχω κάνει καποιες αλλαγές στα υλικά οπως θα δειτε… πολυ γευστικές και …ιδιαίτερες θα ελεγα…!!!

Υλικα

1 κιλο κιμά ανάμεικτο(μοσχάρι και χοιρινό)

3 κ.σ. τραχανας ξυνος

2 κ.σ.σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. Barbecue sauce

1.κ.σ.ξυδι

2 αυγα ελαφρως χτυπημενα

1 κ.σ ελαιολαδο

2.κ.σ. μουσταρδα

αλατι -πιπερι+λιγο ριγανη

5 αυγα βραστα σφιχτα για τη γεμιση

Για τη σαλτσα

5 κ.σ. κετσαπ

1κ.γλ. μειγμα μπαχαρικων… καραμ μασαλα!!!

Εκτελεση συνταγης

Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζι με το χέρι μας,καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να “ξεκουραστει” και να “μπλεχτούν ” ωραία τα υλικά μας μαζί.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμους .

Παιρνουμε ενα ταψι που να χωράει ακριβώς το ρολό μας ,απο τη μια μεριά δλδ μέχρι την άλλη.

Κόβουμε δυο λαδόκολες πιο μεγάλες απο το ταψί μας και τις στρώνουμε μέσα σε αυτό.

Παιρνουμε κιμα λιγο λιγο με τα χερια μας και στρώνουμε ενα στρώμα με το μισο κιμά πανω στις λαδόκολες.Απο πάνω βαζουμε τα βραστά αυγά (αφου τα εχουμε καθαρίσει) κατα μηκος του ρολού μας.Παιρνουμε τον υπολοιπο κιμα και τον στρωνουμε πανω απο τα αυγα και γυρω γυρω φτιαχνοντας ενα ωραιο ρολο .Αφου το στρώσουμε καλα τοτε το τυλιγουμε με τις λαδόκολες  καλα ,οχι σφιχτα,  απαλα οπως ειναι το σχημα του.

Το φουρνιζουμε ετσι για ενα μισαωρο.Μετα   ανοιγουμε  απο πανω τις λαδόκολες και  ριχνουμε τη σαλτσα σε ολο το ρολο μας,το ξαναβαζουμε στο φουρνο για αλλη μιση ωρα ετσι ανοιχτο απο πανω να κανει μια ωραια κρουστα και να ψηθει.

μμμμμμμ….νοστιμο!!!

Καλη επιτυχια….!!!

LOVE U ….MARINA!!!