Marina Serafimidou

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ… ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ!

Πολύ Ελληνική  και υπέροχη αυτή η αγαπημένη μου πίτα ,με σπανάκι ,λαδάκι ,φέτα και το “κλου” της υπόθεσης …ο τραχανάς  !

Τι άλλο πιο ελληνικό βέβαια!

Είπα να μη βάλω ρύζι μέσα ,άλλωστε δε μου αρέσει κιόλας.

Έτσι θα τη φτιάξω εδώ με γλυκό τραχανά .Την έχω φτιάξει και στο παρελθόν με ξινό τραχανά …τυρένια γεύση υπέροχη.

Πάμε για τα υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα φρέσκια ΑΒ Βασιλόπουλος.(Την προτιμώ)

ΓΕΜΙΣΗ

1 πακέτο σπανάκι πλυμένο ,στεγνωμένο.(Εγώ εδώ έβαλα baby spinash)

1 κομμάτι τυρί φέτα,τριμμένο με το χέρι μας σε κομματάκια, περίπου 200γρ.

λαδάκι φρέσκο ελιάς…περίπου 1 σφηνάκι γεμάτο .

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μούλτι ,δεν είχα φρέσκα (μια χαρά είναι)

1 χούφτα μέτρια  τραχανά γλυκό ή ξινό

Αλάτι ,πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί πυρέξ και αφού το λαδώσουμε ,στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας ανοίγοντάς το απαλά  με τα χέρια μας.

Απο πάνω ρίχνουμε τη γέμιση πολύ καλά ανακατεμένη και ισιώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πάνω απο το φύλλο μας.  Στη συνέχεια καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και  πατάμε  γύρω γύρω το ζυμαράκι με ένα πιρούνι να κλείσουν καλά.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε  την πίτα μας σε κομμάτια.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και βάζουμε αν θέλουμε μαυροσούσαμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λαδάκι απο πάνω.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -185 βαθμούς κελσίου ,ανάλογα πάντα με το φούρνο μας για το πολύ τρία τέταρτα.

Καλή επιτυχία ….καλοφάγωτη!!!

 

LOVE U…MARINA!!!

 

 

 

 

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.