ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Για 10 κεσεδάκια
2 λιτρα φρεσκο γαλα
1 γιαουρτι στραγγιστο
Θερμομετρο -κατσαρολα -κουταλα-συρμα αναδευτήρας
10 κεσεδάκια
Βαζουμε το γαλα σε μια κατσαρολα να ζεσταθεί καλα μεχρι το θερμομετρο να δειχνει 90 βαθμούς κελσιου.
Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει μεχρι το θερμομετρο να δειχνει 45 βαθμους κελσιου.Στο διαστημα αυτο το ανακατεβουμε κατα διαστηματα με μια κουταλα ,για να μη μας πιασει πετσα.
Μολις κρυωσει στους 45 βαθμους ,ριχνουμε μεσα το γιαουρτακι “σαν πιτια” και ανακατεβουμε να διαλυθει καλα με το συρμα.
Αφου ανακατευτει καλα το μοιραζουμε στα κεσεδακια μας με μια κουταλα.
Εγω τα βαζω στο φουρνο, για πιο ευκολια για να πηξουν ολο το βραδυ,στους 50 βαθμους κελσιου.
Ετοιμα……..καλη επιτυχια …θα ξετρελαθειτε με τη γευση τους !!!
ΑΑΑΑΑ….ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ …..ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ…..!!!