Healthy Food

Φτιαχνω γαλα σογιας !!!

Εξαιρετικό και αρκετά εύκολο το γάλα αυτό ειναι ιδανικό για περιόδους νηστείας αλλα και όλο το χρόνο!!!


ΥΛΙΚΑ


250 γρ. φασόλια σόγιας( βιολογικά)

νερό 

 2 βανίλλιες 

Ζάχαρη ή και μέλι (φυσικό συντηριτικό)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Βάζουμε τα φασόλια σόγιας απο το βράδυ σε αρκετό νερό,που να τα σκεπάζει,να μουλιάσουν.


Το πρωί στραγγίζουμε το νερο και σε ενα μπλέντερ ρίχνουμε 1 φλ. απο τα μουσκεμένα φασόλια και 1 1/2 φλ. νερο απο φίλτρο ή και βρύσης.


Αλέθουμε καλα τα φασόλια με το νερο και ετσι παίρνουμε το πρώτο “γάλα”.


Αυτο το “γάλα ” το σουρώνουμε με ενα σουρωτήρι μεγάλο για να χωράει η ποσότητα και να φύγει η πούλπα που σχημάτισαν 

τα φασόλια.Το σουρωμένο γάλα το ρίχνουμε σε καθαρή κατσαρόλα.


Κάνουμε αυτη τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φασόλια.

Παίρνουμε το σουρωμένο πλέον γάλα με τη κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.

Μόλις αρχίζει και βράζει ξαφρίζουμε και μόλις φουσκώσει το κατεβάζουμε απο τη φωτια.

Ρίχνουμε εδώ τις βανίλιες για άρωμα και λίγο ζάχαρη ή μέλι για γεύση.

Το φυλάμε σε καθαρά μπουκάλια και στο ψυγείο.

Δε φτιάχνουμε πολύ ποσότητα γιατί πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 5-6 μέρες,καθώς δεν περιέχει χημικά συντηρητικά.

Τip

Εγώ τη πούλπα τη πετάω άλλοι την κρατάνε και τη βάζουνε σε κέικ αντικαθιστώντας κάποια γραμμάρια από αλεύρι.


Καλή επιτυχία!!!

Love u…marina!!!



Share:

Leave a reply