Marina Serafimidou

Πως θα κανεις τα μαλλια σου να λαμψουν με εντελως φυσικο τροπο !!!

my article from:www.dearmom.gr

από την Φυσιοπαθητικό- Αισθητική Κοσμετολόγο Μαρίνα Σεραφειμίδου

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε μαλλιά υγιή, δυνατά και λαμπερά. Το καλύτερο είναι να το καταφέρνουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε προϊόντα αμφιβόλου ποιότητα και φυσικά χωρίς να ξοδεύουμε πολλά χρήματα. Σας δίνουμε μερικά ακριβώς τέτοια μυστικά!Αβγά: Αποτελούν ένα από τα καλύτερα υλικά για την άμεση περιποίηση των μαλλιών, αφού είναι πηγή πρωτεΐνης, λιπαρών οξέων και λεκιθίνης. Μάλιστα, βοηθούν την τρίχα να είναι πιο χονδρή. Χτυπήστε 2 αβγά ώσπου να αφρατέψουν και αναμείξτε τα με 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο και μισό φλιτζάνι γιαούρτι. Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, καλύψτε τα μαλλιά με σκουφάκι και αφήστε τη μάσκα για περίπου 30 λεπτά. Ξεβγάλετε -προσοχή όχι με ζεστό νερό, διότι αυτό θα σας δυσκολέψει περισσότερο να καθαρίσετε το αβγό από τα μαλλιά. Εφαρμόζοντας τη μάσκα 1 φορά την εβδομάδα, θα δείτε γρήγορα πολύ πιο όμορφα και λαμπερά τα μαλλιά σας.

Μπύρα: Λειτουργεί εξαιρετικά τονωτικά για τα μαλλιά, επανορθώνοντας τις κατεστραμμένες τρίχες και θρέφοντας τις ρίζες. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο, βρέχοντας όλα τα μαλλιά με αυτήν, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και κάνοντας ήπιο μασάζ. Αφήστε τη να μείνει για 5 λεπτά και ξεβγάλτε καλά. Αρκεί εφαρμογή 1 φορά στις 15 μέρες, για να ενισχύσετε τη δύναμη των μαλλιών σας.

Μηλόξυδο: Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό φυσικό κοντίσιονερ μαλλιών, που τα αφήνει απαλά και ενυδατωμένα. Επιπλέον, βοηθά την απομάκρυνση κάθε κατάλοιπου από σαμπουάν και προϊόντα hair styling, που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά, ενώ δρα ενάντια και στο φριζάρισμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε ένα διάλυμα από μηλόξυδο και νερό σε ίσες ποσότητες και να το απλώσετε σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας μασάζ. Αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε το με δροσερό νερό.

Έλαιο καρύδας: Για να έχετε λαμπερά μαλλιά, είναι σημαντικό να τα θρέφετε τακτικά με κάποιο λάδι. Το οργανικό λάδι καρύδας είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για αυτόν τον σκοπό. Ζεστάνετε μία ποσότητα και απλώστε τη σε όλο το κεφάλι, κάνοντας μασάζ. Έπειτα τυλίξτε τα μαλλιά με μία πετσέτα ή βάλτε σκουφάκι κομμωτηρίου και αφήστε το έλαιο να δράσει για τουλάχιστον 30 λετπά.  Ξεβγάλτε τα μαλλιά, λουστείτε με σαμπουάν και ολοκληρώστε με κοντίσιονερ, όπως συνήθως. Μία φορά την εβδομάδα είναι σίγουρα αρκετή, εκτός και αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο.

Μαγιονέζα: Χάρη στα αμινοξέα, τις πρωτεΐνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, η μαγιονέζα αποτελεί ίσως την καλύτερη φυσική μάσκα μαλλιών. Μπορεί να σας ακούγεται απωθητικό το να απλώσετε αυτή τη νόστιμη σάλτσα στα μαλλιά σας, ωστόσο θα σας προσφέρει μαλλιά λαμπερά, δυνατά και απαλά. Θα χρειαστείτε μισό ή ένα φλιτζάνι μαγιονέζα με πλήρη λιπαρά, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώστε τη σε φρεσκολουσμένα νωπά μαλλιά και αφήστε τη για τουλάχιστον μισή ώρα (καλύψτε το κεφάλι με σκουφάκι κομμωτηρίου). Έπειτα ξεβγάλτε με κρύο νερό και λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν.

Συνταγές

Ζεστή μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Υλικά: 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/4 βραστό αποσταγμένο νερό και προαιρετικά 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα ή tea tree

Βάζετε το ελαιόλαδο σε μπλέντερ και αργά προσθέτετε το ζεστό νερό και συνεχίζετε το χτύπημα σε δυνατή ένταση. Απλώνετε το διάλυμα στα μαλλιά και τα τυλίγετε με πλαστικό σκουφί και αφήνετε για 20 λεπτά. Λούζετε τα μαλλιά και ξεβγάζετε καλά.

Τονωτικό μείγμα μαλλιών

Υλικά: 1/4 φλιτζανιού ή 3-4 φακελάκια τσάι μέντα ή δυόσμο, 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό και 1/2 φλιτζάνι αμαμελίδα

Βάζετε το τσάι στο νερό και αφήνετε για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει, το στραγγίζετε και προσθέτετε την αμαμελίδα. Το ρίχνετε σε δοχείο σπρέι και κάνετε μασάζ μετά το λούσιμο με σαμπουάν, χωρίς να το ξεβγάλετε. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και εναλλακτικά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της μέρας.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888


Φωτογραφία: Shutterstock

love u…marina!!!