Healthy Food

Ενα αλλιωτικο ,σπιτικο ψωμι…με πορτοκαλι,μελι και καρυδια…απλα τελειο!!!

Λαχταριστό και ευωδιαστό!!!


ΥΛΙΚΑ


500 γρ αλεύρι κίτρινο

350 μλ.χυμό πορτοκαλιού

1/2 φακελάκι μαγιά

3 κουτ.σούπας ηλιόσπορο καθαρισμένο

2 κουτ. σούπας λιναρόσπορο κομμένο

1 χούφτα καρύδια κομμένα σε κομμάτια όχι τριμμένα

αλάτι,λίγο λάδι

1 κουτ. σούπας μέλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μιά λεκανίτσα βάζουμε όλα τα στερεά υλικα και το λαδάκι, ανακατεύουμε καλά.

Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τη πορτοκαλάδα αφού την

έχουμε ζεστάνει λίγο και έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτήν το μέλι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μας καλά, για 10 λεπτά.

Στό τέλος πρέπει να έχουμε μία ωραία ζύμη που να μή κολλάει στα χέρια μας ούτε στο σκεύος μας .

Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα π.χ μια κουταλιά της 

σούπας.

Ανάβουμε το φούρνο μας στους 50 βαθμούς κελσίου

και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας να φουσκώσει ,έτσι για πιο γρήγορα 30 λεπτά. 



Μετά τα 30 λεπτά τη βγάζουμε ρίχνουμε απο πάνω μια γεμάτη κουτ. σούπας αλεύρι και ζυμώνοντας την πλάθουμε σέ καρβελάκι,πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλευράκι και χαράζουμε με το μαχαίρι σε δύο σημεία.

Την βάζουμε σε ένα πυραξάκι με αντικολιτικό χαρτί απο κάτω και ξανά στο φούρνο να ξαναφουσκώσει ,για άλλα 30 λεπτά.

Μόλις φουσκώσει ανάβουμε αμέσως το φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα το φούρνο.

Βγαίνει ένα τέλειο ψωμάκι με πολλές  βιταμίνες και αντιοξειδωτικά διατροφικά στοιχεία …δοκιμάστε το!!!




Love u…marina!!!

photos by Marina Serafeimidou!!!




Share:

Leave a reply