Healthy Food

Εκπληκτικη …γαλοπουλα ψητή στή γαστρα!!!

Μιά πραγματικά νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή!!!


ΥΛΙΚΑ

1 γαλοπούλα(η δική μου ήταν 4.300γρ.)

λάδι περίπου μισή κούπα

μουστάρδα

ρίγανι

πάπρικα γλυκιά

θυμάρι

αλάτι -πιπερι

1 πορτοκαλι τον χυμό

Μερικές φέτες πορτοκαλιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανάβουμε το φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς .

Πλένουμε με νεράκι μόνο τη γαλοπούλα μας και τη στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπώλ ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τα πορτοκάλια.

Ανακατεύουμε με ένα πινέλο και αλείφουμε καλά μέσα έξω τη γαλοπούλα μας.

Ρίχνουμε από πάνω το χυμό πορτοκαλιού και βάζουμε μέσα στην κοιλιά της τις φέτες πορτοκαλιού.

Κλείνουμε  με το καπάκι τη γάστρα μας και μαγειρεύουμαι 

για περίπου 3 ώρες πάνω κάτω.

Εμένα σε τρείς ώρες ήταν έτοιμη,είχε και το ειδικό θερμόμετρο 

που ειχε πεταχτεί εξω ήδη.

Τα ζουμάκια μήν τα πετάξετε κάντε τα σαλτσούλα.

Εύκολο και νοστιμότατο φαγητό και εκτός Χριστουγέννων!





Καλή επιτυχία!!!


love u …marina!!!

Share:

Leave a reply