Marina Serafimidou

Τελειο…Risotto…με μανιταρια healthy and light!!!

Καταπληκτικό φαγητό ,εδώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή και σαφώς πιο υγιεινή και …πεντανόστιμη!!!

Σας προσκαλώ να τη δοκιμάσετε….σύντομα!


Υλικά


400γρ. μακρύκοκο ρύζι(Μπασμάτι-Αρμπόριο-Thai jasmine)

1 κουτί με βιολογικά μανιτάρια(κονσέρβα ή και φρέσκα))

1 μεγάλο ψιλοκομένο κρεμμύδι

1200 μλ βραστό νερό ή βιολογικό ζωμό κότας(διαλυμένο σε βραστό νερό)

1 ποτηράκι κρασιού, κρασί άσπρο ή κόκκινο(στη συνταγή που έκανα έβαλα κόκκινο)

200 μλ γάλα εβαπορέ ελαφρύ(βιολογικό καλύτερα)

1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

Αλάτι -Πιπέρι


Εκτέλεση


Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και  λίγο αλάτι μόλις αρχίζει να ζεσταίνετε,ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προαιρετικά εδώ μπορούμε  να βάλουμε  και μια σκελίδα σκόρδο “σπασμένη” ελαφρά μαζί με το πουκαμισό της,για περισσότερο άρωμα.

Ανακατεύουμε και μετά απο 2 λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια και ακολουθεί το ρύζι μας.

Ανακατέυουμε πάλι καλά να λαδωθεί το ρυζάκι μας.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κατεβάζουμε λίγο τη φωτιά και κουτάλα- κουτάλα ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό ανακατεύοντας μέχρι να το “πάρει” όλο.

Στό τέλος ρίχνουμε το γάλα για χυλώσει και να δέσει το φαγητό μας.


Ειναι έτοιμο και πεντανόστιμο.. ρίχνετε αλατάκι κατά βούληση.

Το πιπέρι να είναι φρεσκοκομένο και το βάζουμε στη μερίδα όταν σερβίρουμε.


Τίπ

Παραδοσιακά τρίβουμε Παρμεζάνα αλλά ειναι ενδιαφέρον να τρίψετε από πάνω μια λίγο μαλακή φέτα.

Επίσεις να πω ότι παραδοσιακά το γάλα ειναι κρέμα γάλακτος,

αλλά το άλλαξα και έγινε με λιγότερες θερμίδες και …καταπληκτικό!

Δοκιμάστε το!

love u..marina!!!