Marina Serafimidou

Πολυτιμες συμβουλες και φυσικες συνταγες για λαμπερα χειλη για φιλημα!!!

Πρόκειται για ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του δέρματός μας και για αυτό απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση. Μάθετε πώς θα έχετε πάντοτε χείλη για φίλημα!

– Το δέρμα στα χείλη είναι εξαιρετικά εύθραυστο και λεπτό (περίπου 0,05 χλστ.), ενώ παράγει ελάχιστη μελαμίνη και καθόλου σμήγμα ή ιδρώτα. Για αυτό η περιποίησή του πρέπει να είναι διαφορετική από του υπόλοιπου σώματος.

– Ένα βούτυρο κακάο ή lip balm από κερί μέλισσας σε καθημερινή και τακτική βάση μπορούν να προστατέψουν τα χείλη από σκασίματα.

– Καλό είναι να ενυδατώνετε τα χείλη σας με balm κάθε φορά προτού βάλετε κραγιόν ή lip gloss. Εκτός από το ότι τα προστατεύετε από τυχόν ερεθισμούς, έτσι τους χαρίζετε κρεμώδη όψη και βοηθάτε το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.

– Αποφύγετε λοσιόν, σαπούνια ή άλλα προϊόντα που μπορεί να ξηράνουν ή να ερεθίσουν την επιδερμίδα του προσώπου και φυσικά τα χείλη. Προτιμήστε προϊόντα που έχουν το ph της επιδερμίδας και περιέχουν έλαια ή άλλα συστατικά που δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα.

– Μην γλείφετε τα χείλη σας για να τα ενυδατώσετε -αυτή η συνήθεια τα ξηραίνει περισσότερο!

– Η απολέπιση των χειλιών μπορεί να γίνεται με μια οδοντόβουρτσα, κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις. Μετά χρειάζεται οπωσδήποτε ένα βούτυρο κακάο ή balm.

– Προσέχετε πώς αφαιρείτε το κραγιόν σας! Καλό είναι να χρησιμοποιείτε βαμβάκι και ένα ειδικό προϊόν που σας επιτρέπει να μην τρίβετε τα χείλη.

Βασική συνταγή lip balm
Υλικά: 1 κουταλάκι μαργαρίνη, 1/2 κουταλάκι καστορέλαιο, 1/2 κουταλάκι κερί μέλισσας τριμμένο, 1/2 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, 1/8 κουταλάκι βιταμίνη Ε, 1-2 σταγόνες άρωμα βανίλιας ή καρύδας

Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων βάζετε να λιώσουν όλα τα υλικά εκτός του αρώματος. Ανακατεύετε το μείγμα και λίγο προτού πήξει, προσθέτετε το άρωμα και αποθηκεύετε σε μικρά βαζάκια που κλείνουν καλά.

Lip balm με αμύγδαλο και καρύδα
Αναμειγνύουμε σε μπολ 1 κουταλάκι λάδι καρύδας, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και 1/2 κουταλάκι τριμμένο κερί μέλισσας. Τα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν. Βγάζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1-2 σταγόνες άρωμα καρύδας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, το βάζουμε σε μικρό βαζάκι και το εφαρμόζουμε με καθαρά χέρια.

Lip balm με αλόη

Αναμειγνύουμε σε μπολ 1 κουταλάκι τζελ αλόης, 1/2 κουταλάκι λάδι καρύδας και 1 κουταλάκι τριμμένο βούτυρο κακάο. Τα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν. Βγάζουμε, ανακατεύουμε και προαιρετικά προσθέτουμε 1-2 σταγόνες άρωμα βανίλια, πορτοκάλι ή φράουλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, το βάζουμε σε μικρό βαζάκι και το εφαρμόζουμε με καθαρά χέρια.

Δείτε περισσότερες φυσικές συνταγές στο βιβλίο της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου με τίτλο«Μαγειρεύω Καλλυντικά» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πάνω από 250 συνταγές για καλλυντικά με φυσικά συστατικά που θα τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα, οικονομικά, με αγνά υλικά. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία. Σελίδες 224, τιμή 12,99ευρω prettyalchemy.blogspot.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ίδια, 6937 136 888

love u…marina!!!