Healthy Food

Σπανακορυζο με μπασματι …μμμ τελειο!!!

Υλικά


κιλό σπανάκι πλημένο και κομμένο 

σε μεγάλα κομμάτια

ντομάτες  μεγάλες στο μούλτι

1/2 κούπα λάδι

2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι

1/2 κούπα νερό

1 κούπα ρύζι Μπασμάτι

1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη

΄Ανιθο-Μαιντανό(εγω έβαλα αποξηραμένα)

Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση


Εγώ το έκανα στη χύτρα για πιο γρήγορα.


Βάζουμε το λάδι στη χύτρα τα τριμμένα κρεμμύδια να 

γυαλίσουν λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατέβουμε καλά.

Μετά απο 2 -3 λεπτά και αφού έχει αχνιστεί το σπανάκι

ρίχνουμε τις ντομάτες,λίγο άνιθο,λίγο μαιντανό, το ρύζι,το νερό και τη ζαχαρίτσα.Ανακατεύουμε καλά  και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας.


Το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά αφου εχει αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας,σε χαμηλή φωτιά.

Ανοίγουμε τη χύτρα αφου εχουμε βγάλει τον ατμό απο τη βαλβίδα.

Ρίχνουμε ακόμα λίγο λαδάκι.

Σερβίρουμε ιδανικά με λεμονάκι και φρεσκοψημένο ψωμί …για συνταγή  ψωμιού εδώ!!!







love u …marina!!!

Share:

Leave a reply