Marina Serafimidou

Χοιρινό γλύκισμα, απίστευτο (απο το χωριο) στο φούρνο…με ουίσκι !!!

Υλικα


5-6 κομματια (οχι μικρα) απο χοιρινο ή 4 μπριζολες



Μειγμα αλειματος


Ελαιολαδο 4 κ.σ.

1 κυβο λαχανικων (προαιρετικα)

Αλατι-πιπερι

3 σκελ.σκορδο σε φετακια

2 δαφνοφυλλα

Μουσταρδα περιπου 3-4 κ.σ.


Ενα φλ. νερο

Ουισκι



Εκτελεση


Προθερμαινουμε το φουρνο στους 250 βαθμους κελσιου.


Πλενουμε και σκουπιζουμε καλα τα κομματια του χοιρινου ,ετσι οπως ειναι ,δεν αφαιρουμε το λιπος ,το κανει πιο νοστιμο.

 Βαζουμε τα κομματια  ή τις μπριζολες σε ενα ταψι και αφου εχουμε ανακατεψει καλα τα υλικα μας(εκτος απο το νερο και το Ουισκι) απο το μειγμα αλειματος, τους κανουμε ενα “μασαζακι “καλα να παει το μειγμα παντου πανω και γυρω απο τα κομματια του χοιρινου.

Ριχνουμε στο ταψι το νερακι μας και τα δυο φυλλα Δαφνης.

Σκεπαζουμε το ταψι με ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ….για να γινει σα γαστρα.

Φουρνιζουμε για 35 λεπτα και μετα κατεβαζουμε τη θερμοκρασια στους 190 βαθμους κελσιου για αλλη 1/2 ωρα .

Μετα απο 1/12 ωρα το ξεσπεπαζουμε απο το αλουμινοχαρτο

και το ξαναβαζουμε στο φουρνο.

Μολις αρχιζει και “τσιτσιριζει “το κρεας μας το βγαζουμε παλι απο το φουρνο και το σβηνουμε με Ουισκι!!!Γυρναμε τα κομματια μια φορα και τα ξαναβαζουμε στο φουρνο.

Μολις ροδοκοκκινίσουν καλα ειναι ετοιμα!!!


TIP


Μπορει να χρειαστει και αλλο λιγο νερακι κατα τη διαρκεια του ψησιματος.

Καλο ειναι να γυρνατε τα κομματια του χοιρινου μια -δυο φορες για να ψηθουν καλύτερα!!!

Αν θελουμε μαζι με το χοιρινο βαζουμε στο ταψακι μας και μερικες πατατουλες ,σε αυτη τη περιπτωση βαζουμε και παραπανω νερο στο ταψι μας.


Καλη ορεξη …γινονται καταπληκτικα και νοστιμα!!!




LOVE U…MARINA!!!