Marina Serafimidou

Υπεροχη κιμαδοπιτα με καλαμποκι …και χειροποιητο φυλλο!!!

Πολυ νοστιμη …να την δοκιμασετε!!!




ΥΛΙΚΑ


Για το φύλλο


3-1/2 φλ.αλευρι ασπρο

1 φλ. περιπου νερο με λιγο γαλα μεσα

1 σφηνακι λευκο κρασι

2 κ.σ. λαδι

λιγο αλατι


Γεμιση


300 γρ κιμας ετοιμος που μας εχει περισσέψει απο αλλο φαγητο π.χ μακαρονια

1 κονσερβα καλαμποκι στραγγισμένη

λιγο ελαιολαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε πρωτα τα υλικα για τη γεμιση καλα .

Αφου ετοιμασουμε τη γεμιση και προχωράμε για το φυλλο.

Ανακατευμε με τα χερια μας σε μια λεκανιτσα τα υλικα για το φυλλο και αφηνουμε να ξεκουραστει για 15-20 λεπτα η ζυμη για να πλαθεται πιο ευκολα.

Παιρνουμε τη ζυμη μας και τη χωριζουμε σε 2 κομματια το ενα λιγο πιο μεγαλο απο το αλλο.

Με το πιο μεγαλο κομματι θα ανοιξουμε το κατω φυλλο.Στον παγκο μας βαζουμε πασπαλιστα λιγο αλευρι και ανοιγουμε εκει το φυλλο μας , οχι λεπτο αλλα ουτε και χοντρο,λιγο πιο μεγαλο απο το ταψι μας.Ριχνουμε λιγο λαδι στο ταψι μας και απλωνουμε προσεχτικα το ενα φυλλο. Ριχνουμε τη γεμιση σκεπαζουμε με το αλλο φυλλο ,που θα το φτιαξουμε κατα τον ιδιο τροπο.Γυριζουμε τις ακρες προς τα μεσα σε εναν ωραιο κόθρο και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους κελσιου στην προτελευταια σκαλα του φουρνου ,μεχρι να ροδοκοκκινισει ,περιπου 3/4.




love u…marina!!!